Geplaatst op

Een knetternieuw begin

En dan heb je het begin van een leuke site neergezet, maar wat dan? Ik wil dat mijn site meer is dan een online winkel. Het moet ook een plek worden/zijn om herkenning te vinden over van alles en nog wat. Tips te krijgen over van alles en nog wat. Over kinderen, werk, het dagelijks leven. De leuke dingen, maar ook de minder leuke dingen. Want dat alles hoort bij het leven. Je hebt het niet voor het uitkiezen. Helaas. Je moet dealen met wat je krijgt. En vaak zijn dat fijne dingen en soms zijn dat de niet zulke fijne dingen.

Voor ons waren de afgelopen jaren heftig, een zware zwangerschap met een lange nasleep en tegelijkertijd was mijn moeder ook nog ziek. Beiden hebben we ons teruggevochten! En hoe! Het heeft mij sterker gemaakt en geleerd dat je maar één ding kunt doen en dat is doorademen. ‘Just breathe’. Dat is de tekst die ik bij moeilijke momenten in mijn achterhoofd heb. Ook nu weer. Nu we voor een nieuw begin staan volgende week. Onze zoon Noah start volgende week op een nieuwe groep (opvang), omdat hij een taal- en spraakachterstand heeft. Het is een hele leuke plek, met hele lieve leidsters. Maar mijn moederhart huilt. Dat hij weer naar een nieuwe groep moet, weg van de plek waar hij het zo fijn had. Mijn kleine man, van drie jaar oud, moet hard aan de slag. En het liefste wat ik zou willen doen is hem oppakken en met alles wat ik heb hem willen beschermen. Tegen alles. Tegen de meningen van anderen. Want iedereen vindt er wel wat van. Iedereen weet ons wel te vertellen hoe we het moeten aanpakken met hem. Tegen de kinderen in de straat die hem pesten terwijl ik erbij sta. Laat staan wat ze (zouden) doen als ik er niet bij ben. Maar dat kan niet. Dat weet ik. Voor hem is deze plek de beste plek voor nu. Dus daarom gaat hij volgende week ook. En ik weet zeker dat hij het er fijn gaat vinden. En we hopen dat het hem wat brengt. Vooruitgang, vriendjes en een fijne tijd.

En ook al is Noah anders dan een gemiddeld kind (maar wat is gemiddeld), het is wel onze Noah! Lief voor zijn zus, lief voor ons en lief voor iedereen die hem dierbaar is. En men hoeft niet vol medelijden naar Noah te kijken of naar ons. Wij hebben een fijn gezin en het goed samen. Wij redden het wel, ‘just breathe’!