Algemene voorwaarden Knetter Kids

Toepasselijkheid algemene voorwaarden
Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle bestellingen bij Knetter Kids.
Betaling
De op de website vermelde prijzen zijn in euro’s, inclusief btw en exclusief verzendkosten. Knetter Kids zal het artikel leveren nadat de betaling is ontvangen. De levertijd vangt aan op het moment dat de betaling is ontvangen.

Bezorgkosten
Knetter Kids brengt een bijdrage in verzendkosten in rekening. De hoogte van deze bijdrage voor verzending in Nederland bedraagt €4,95 per bestelling. Voor brievenbuspost geldt een lager bedrag naar gelang het gewicht van het pakket. Voor bestellingen boven de €50,- zijn de verzendkosten gratis. Voor landen buiten Nederland gelden andere verzendtarieven.

Bestelling en levertijd
Na ontvangst van het bestelformulier krijgt u per e-mail een bevestiging van de bestelling. Zodra het verschuldigde bedrag binnen is, worden de bestelde artikelen doorgaans op werkdagen voor 14:00 verzonden.  Knetter Kids gebruikt het opgegeven adres van het bestelformulier en is niet verantwoordelijk voor daarin gemaakte fouten van klanten. Aan het niet tijdig doorgeven van veranderingen of eventueel herstel van deze fouten kunnen kosten verbonden zijn. Doorgaans bestaat dit uit het opnieuw betalen van de verzendkosten (LET OP, ook bij een order met gratis verzending bij aanvang).

Retourneren
Als een artikel bij aankomst niet goed of beschadigd is, kunt u het retour sturen. Stuur na ontvangst een e-mail waarin u vermeldt dat u het artikel retour wilt sturen. Daarbij vermeldt u de reden van retour en het ordernummer.
Het artikel moet binnen 14 dagen na ontvangst, ongebruikt, in de originele verpakking, voldoende gefrankeerd verzonden worden. Als Knetter Kids het artikel in goede orde retour heeft ontvangen wordt het bedrag binnen 7 dagen teruggestort. Je ontvangt een tegoedbon als je producten uit onze webwinkel gekocht hebt met 30% korting of meer.

Knetter Kids behoudt zich voorts het recht voor om retourzendingen te weigeren of om slechts een gedeelte van het betaalde bedrag terug te betalen wanneer het vermoeden bestaat, dat het artikel is gebruikt, ten gevolge van gebruik is beschadigd, schade ten gevolge van onzorgvuldig verpakken van het product, of de goederen niet in de originele verpakking retour zijn gezonden.
Dit geldt tevens voor de situatie waarbij het retourneren van de artikelen niet zijn gemeld via email of na melding binnen 14 dagen na levering zijn geretourneerd.

Garantie
Knetter Kids staat er voor in dat de geleverde artikelen deugdelijk zijn en voldoen aan de in het aanbod vermelde specificaties. Uitzondering hierop vormen eventuele kleurverschillen en kleine verschillen in het ontwerp. Gebreken die zijn ontstaan als het gevolg van normale slijtage, het niet in acht nemen van onderhoudsadvies of die te wijten zijn aan aanmerkelijke schuld van de klant, vallen niet onder de garantie.

Overmacht
Knetter Kids is niet gehouden aan het nakomen van enige verplichting ten opzichte van de klant indien zij daartoe gehinderd is door overmacht. Onder overmacht wordt in ieder geval verstaan: ernstige bedrijfsstoringen en transportstagnatie.

Privacy
Knetter Kids geeft geen persoonsgegevens van de klant aan derden door zonder toestemming van de klant.